Home  /   PGB indicatie  /  Hoe vraag ik een PGB aan?
 

Hoe vraag ik een PGB aan?

Hieronder staat beschreven hoe het aanvragen van een PGB indicatiestelling bij Zorginstelling Sterk in Zorg in zijn werk gaat. Doormiddel van onderstaande stappen kunnen wij uw aanvraag zo soepel mogelijk laten verlopen en bent u goed voorbereid op wat het aanvragen van een PGB indicatiestelling inhoudt. Mocht u na het doornemen van de onderstaande stappen vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op, zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Een PGB aanvragen in 6 stappen

1. We plannen met u een afspraak met een HBO (kinder-)verpleegkundige. Wij vragen u alvast wat gegevens van de cliënt waarvoor de indicatiestelling aangevraagd wordt.

2. Wij sturen u via de mail een overeenkomst toe, daarnaast vragen wij u, bij een eerste PGB-aanvraag, een vragenlijst in te vullen. Het is belangrijk om beide documenten voor de afspraak terug te sturen. Zonder deze documenten kunnen wij de geplande afspraak helaas niet doorlaten gaan.

3. Wij vragen u de volgende documenten mee te sturen:
+ Een recente medische brief van uw behandelende specialist of arts;
+ Een actuele medicatielijst vanuit uw apotheek;
+ Een verslag van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste en/of eventueel een andere betrokken discipline.
+ Een eerder opgestelde indicatiestelling, indien deze niet door Zorginstelling Sterk in Zorg is opgesteld.

4. De geplande afspraak vindt plaats doormiddel van een huisbezoek. Tijdens deze afspraak zal een HBO (kinder)- verpleegkundige de zorgvraag verder met u bespreken om een juiste indicatiestelling op te stellen.

5. Binnen twee weken ontvangt u een conceptversie van uw indicatiestelling. Deze kunt u nalezen en terugsturen met eventuele vragen en/of opmerkingen. 

6. Na uw reactie op de contactversie, zullen wij de indicatiestelling afronden. Eventuele aanpassingen, indien van toepassing, zullen wij verwerken. U ontvangt de definitieve indicatiestelling, met daarbij de nodige aanvraagformulieren. Let op, deel 2 moet u volledig zelf invullen.

Kennismaking

Sterk In Zorg Kennismaking
Bij onze aanpak staat persoonlijke aandacht centraal. Goed en plezierig contact is hét vertrekpunt voor maximaal resultaat.

Stel direct je vraag

Bel ons
of stel je vraag via Whatsapp.